Foc scăpat de sub control la Dobârceni

incendiu vegetatie botosaniUn foc aprins pentru a distruge mai multe resturi vegetale adunate din gospodăria unui localnic din satul Bivolari, comuna Dobârceni, lăsat nesupravegheat, s-a transformat într-un incendiu care a mistuit cinci tone de furaje şi a degradat alte trei.

S-a întâmplat luni după – amiază. Focul lăsat nesupravegheat a aprins furajele din apropiere. Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea incendiului puţin înainte de ora 15.00. Spre locul indicat s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzilor de Intervenţie Ştefăneşti şi Truşeşti, cu trei autospeciale cu apă şi spumă. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau furajele existând pericolul ca flăcările să se extindă la clădirile din gospodărie. Incendiul a fost stins în mai puţin de o oră, fiind protejate de foc casa, o anexă gospodărească şi şase tone de furaje. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la cca. 70.000 de lei. Pagubele au fost evaluate la cca. 1.500 lei.

like facebookZiua de luni a fost una încărcată pentru pompierii botoşăneni, solicitaţi să intervină în 37 de situaţii de urgenţă.

Este vorba de trei incendii, 17 misiuni de asanare a unor fântâni în satul Hulub, comuna Dângeni şi 17 intervenţii pentru acordarea primului ajutor medical. Pe timpul intervenţiilor au fost salvate/asistate 17 persoane. Totodată, au fost protejate de foc bunuri materiale în valoare de cca. 500.000 lei. În urma situaţiilor de urgenţă s-au înregistrat pagube materiale în valoare de aproximativ 3.500 lei

I.S.U. Botoşani recomandă cetăţenilor să respecte regulile şi măsurilor de apărare împotriva incendiilor specifice utilizării focului deschis pentru arderea miriştilor, vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *