Botoşaniul, în topul importurilor de maşini second-hand

topul judetelor cu cele mai multe importuri de masini second hand
topul judetelor cu cele mai multe importuri de masini second hand. Sursa: Zf.ro

Zona de nord a României conducea la sfârşitul primului semestru în clasamentul importurilor de maşini second-hand raportat la numărul de salariaţi, primele trei judeţe din top fiind Sălaj, Suceava şi Botoşani. În cele trei judeţe au fost importate peste 30 de maşini vechi la mia de angajaţi, în condiţiile în care salariul mediu net în regiune este în jurul a 1.200 de lei lunar.

like facebookÎn Sălaj au fost înmatriculate circa 1.700 de maşini second-hand în primele şase luni ale anului, respectiv 40 de autovehicule la 1.000 de salariaţi. În acelaşi timp, în acest judeţ au fost înmatriculate în primul semestru doar 36 de maşini noi, echivalentul a 0,8 autoturisme la o mie de salariaţi.

În cazul judeţului Botoşani, aflat pe locul trei în top, doar unu din opt locuitori are un loc de muncă, în timp ce numărul pensionarilor este cu 50% mai mare decât al salariaţilor, iar cifra de afaceri totală a companiilor a fost de numai 1,1 mld. euro în 2012, cât face reţeaua de hipermarketuri Carrefour. Investiţiile străine pot fi numărate pe degete.

În continuare, vânzările de maşini noi pe piaţa din România sunt susţinute de achiziţiile realizate de persoanele juridice  care reprezintă 72% din volumulul total înregistrat pe primele şase luni din 2014.

Sursa: Ziarul financiar (www.zf.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *