Olimpicii romi, invitaţi în Polonia. Vezi motivul!

Perla Scripcariu, 15 ani, clasa a IX-a G
Perla Scripcariu

Şapte elevi de etnie romă din judeţul Botoşani au fost invitaţi în Cracovia-Polonia. Agentia Națională pentru Romi este coorganizator al actiunii care marcheaza comemorarea a 70 de ani de la Holocaustul Romilor, alături de Departamentul pentru Relatii Interetnice si Partida Romilor Pro Europa.

Comemorarea Holocaustului Romilor se va desfăşura în perioada 30 iulie – 3 august, la Cracovia şi Auschwitz şi va consta într-o serie de evenimente: seminarii, workshopuri cu tema „Remembrance, Holocaust and Human Rights Education” („Comemorare, Holocaust şi Educaţie pentru drepturile omului”), o masă rotundă „Remembrance,  Recognition and the Future of the Roma Youth Movement” („Comemorare, Recunoşatere şi Viitorul Mişcării Tineretului rom”, evenimente tip expoziţii, pieţe interactive, acţiuni publice sub umbrela „Blonia Park Krakow: REMEMBER the past, ACT in the present” („Blonia Park Cracovia: Să ne amintim trecutul, să acţionăm în prezent”), un festival cultural rom, un requiem şi o comemorare, o vizită la Muzeul Auschwitz.

Din județul Botoșani au fost invitati sa participe elevi premiati la Olimpiada Nationala de limba rromani, Concursul National de istoria și tradițiile rromilor și studenți rromi activi in organizațiile de tineret pentru rromi, printre aceștia evidențiindu-se:

– Cobzariu Roxana eleva in clasa a IX-a la Colegiul Național M. Eminescu Botoșani;

– Cobzariu Octavian elev in clasa a X-a la Colegiul Național M. Eminescu Botoșani;

– Scripcariu Perla eleva in clasa a XII-a la Colegiul Național A.T. Laurian Botosani;

– Feraru Fanta elevă in clasa a XII-a la Colegiul Național Gr. Ghica Dorohoi;

– Călin Maria  absolventa a Facultații de Comunicare și Relații cu publicul din cadrul Facultății de Filozofie și Științe Social Politice – Universitatea  A. I Cuza din Iași;

– Scripcariu Alice studenta anul II Facultatea de Litere, specializarea – Jurnalistică din cadrul Universității A. I Cuza din Iași;

-Hulea Renata, studenta in anul II la Universitatea de Medicina și Farmacie Gr. T. Popa din Iași.

like facebookCheltuielile privind transportul, cazarea si masa participanților este asigurata de organizatori.

Sursa: comunicat presa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *