Membru ATOP: În comune nu sunt distribuitori de droguri în jurul şcolilor, dar la liceele din Botoşani sunt

atopUn reprezentant al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Botoşani a atras, miercuri, atenţia asupra creşterii consumului de alcool, tutun sau droguri în rândul adolescenţilor. Gheorghe Vâzdoagă a făcut un apel ca poliţiştii să aibă o mai bună colaborare cu autorităţile locale, pentru a preîntâmpina evenimentele neplăcute din comunităţi.

Avem responsabilitatea generaţiei viitoare. Dacă ne uităm pe anumite sondaje de opinie şi în care constatăm că 75% dintre copiii între 15 şi 18 ani sunt consumatori de alcool, tutun sau droguri şi din aceşti 75% un procent de 25% îl reprezintă fetele, ne punem fireasca întrebare, şi asta o discutăm la fiecare întâlnire în teritoriu: ce generaţie pregătim pentru a prelua responsabilităţile pe care noi le avem astăzi. Mai e o responsabilitate a oamenilor din comunităţile rurale: acolo există o altă atmosferă. Cum pregătim aceşti copii aunci când vor ajunge în iadul dintr-o mare metropolă, fie că se numeşte Botoşani, Iaşi sau altfel. Cum îi pregătim şi ce nivel educaţional vor avea aceşti copii ca să facă faţă tentaţiilor la care sunt supuşi în fiecare zi„, a spus Vâzdoagă.

El este convins că foarte mulţi copii buni din mediul rural clachează în clipa în care ajung în mediul urban.

like facebookÎn comuna Mitoc nu sunt distribuitori de droguri în jurul şcolii, dar la liceele din Botoşani sunt. În Mitoc nu sunt cluburi, eventual este o discotecă, dar în municipiul Botoşani sunt. Problema noastră principală este ce modalităţi găsim ca educaţia acestor copii din mediul rural să reziste tentaţiilor pe care le oferă o metropolă mare„, a mai spus Vâzdoagă în cadrul unei întâlniri cu oamenii legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *