CPU de la Pediatrie se transformă în cameră de gardă: Copiii nu sunt în pericol să nu fie trataţi ca urgenţe, susţine Iliuţă

CPU spitalul de copii BotosaniCentrul de Primiri Urgenţe de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean va fi transformat în cameră de gardă, de la 1 septembrie, dacă în luna august nu se obţine finanţarea de la bugetul de stat, a anunţat, miercuri, Viorel Iliuţă, managerul Spitalului Judeţean. Potrivit acestuia, orice urgenţă, în cazul în care se va face această schimbare, va fi tratată în continuare la Secţia de pediatrie.

În cazul punctului de lucru UPU-Pediatrie, aşa cum funcţionăm în prezent, se primeşte spor de urgenţă şi tratament salarial ca cei din structurile de urgenţă, dar din bugetul spitalului. Dacă calculăm în trei ani ani câţi bani am consumat, sigur oamenii au primit răsplata muncii lor, dar dacă discutăm de faptul că am finanţat o structură care ţine de bugetul de stat din fondurile proprii ale spitalului, o să constataţi că aproximativ 3 milioane lei în cei aproape trei ani rezultă doar de aici. Şi aceştia se regăsesc în plăţile restante şi arieratele spitalului. Nu se pune problema desfiinţării a ceva, ci doar a transformării. Copiii din municipiul şi judeţul Botoşani nu sunt în pericol să nu fie trataţi ca urgenţe”, a menţionat Iliuţă.

like facebookEl spune că aceiaşi oameni vor lucra şi când CPU va deveni cameră de gradă, însă aceştia nu vor mai primi sporuri de urgenţă, ci sporuri ca ceilalţi angajaţi din spital, iar asta va însemna o economie la fondul de salarii.

Actualul manager al spitalului a depus nu mai puţin de patru note de fundamentare la conducerile mai multor ministere pentru ca această structură să fie finanţată de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *