Tot mai multe infractiuni comise in scoli sub ochii profesorilor

elev batutPolitistii botosaneni trag un semnal de alarma: in semestrul I, au fost sesizate un numar de 36 de infractiuni in scoli,  toate faptele fiind comise in incinta unitatilor de invatamant, unde responsabilitatea revine factorilor de conducere ale acestora.

Potrivit unei statistici prezentate de Inspectoratul de Politie Judetean, in mediul urban au fost inregistrate 24 de infractiuni si in rural 12, fiind comise de 25 elevi, parti vatamate fiind tot elevi. Dintre acestea, 16 sunt furturi, 14 loviri sau alte violente, doua infractiuni de insusire a bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor si cate una de distrugere, corupere sexuala a minorului, santaj si purtare abuziva.

like facebookCresteri se inregistreaza la infractiunile de lovire sau alte violente, cu 12 fapte-acestea datorandu-se unor conflicte spontane dintre elevi, marea majoritate a victimelor si autorilor fiind colegi de clasa- si la infractiunile de insusire a bunului gasit sau ajuns din eroare la faptuitor, cu doua fapte.  Aceeasi statistica mai releva faptul ca 16 infractiuni au fost comise in licee si 20 in scoli generale.

Informarea a fost prezentata de seful Politiei Botosani, Cristian Cucoreanu, in cadrul sedintei Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica.

Dacă mergem la capitolul < infractiuni comise in scoli> va ingroziţi. Când am lucrat în Poliţie, nu erau atât de multe infracţiuni. Şi sunt infracţiuni comise în interiorul şcolii, unde poliţia nu are competenţă„, a declarat Dumitru Zmău, preşedinte ATOP Botoşani.

One thought on “Tot mai multe infractiuni comise in scoli sub ochii profesorilor

  1. Dragilor!-scoala e pentru copii care doresc sa invete,sa-si doreasca sa invete,chiar daca nu toti sunt foarte buni la carte,important e sa-si doreasca sa progreseze,sa mai asimileze ceva zi de zi,sa fie sprijiniti si de acasa ,insa pentru rapandulele care numa la carte nu li-i gandul,mai si provin din niste talimbe de parinti ce ati vrea sa iasa?-ar trebui separati de mici,in copii buni, cei ce respecta scoala,doresc sa invete si alte resturi…,pe criterii stabilite de comun acord,pe plan local de catre parinti,internetul e plin de tot felul de TESTE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *