Măsuri dure de reducere a cheltuielilor salariale la Spitalul Judeţean. Vezi detalii!

viorel iliuta 1Conducerea Spitalului Judetean va micsora cheltuielile cu personalul pentru a putea functiona in continuare. Viorel Iliuta, managerul Spitalului Judetean, a declarat planul de masuri solicitat de conducerea Consiliului Judetean include si reducerea sporurilor angajatilor spitalului. Iliuta sustine ca cheltuielile de personal reprezinta 85% din totalul contractului cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate si ca reducerea sporurilor reprezinta  singura formulă viabilă pentru a putea acoperi din deficitul spitalului.

Am schiţat acest plan de măsuri, a fost discutat inclusiv cu sindicatele, în sensul înştiinţării lor într-un comitet director. În cursul zilei de astazi (nr. miercuri) voi avea o discuţie cu conducerea Spitalului Judeţean şi porbabil că joi, în Consiliul de Administraţie, se va agrea sau nu planul de măsuri cu elementele propuse. Cheltuielile de personal pot fi reduse în principal pe seama reducerii sporurilor variabile care sunt de la atât la atât. În contextul prin care trece spitalul, pe o anumită perioadă de timp până la rezolvarea problemelor se poate merge pe reducerea acestor sporuri variabile în sensul reducerii lor la minim”, a mentionat Viorel Iliuta.

like facebookPotrivit managerului Spitalului Judetean, prin aceasta masura s-ar face economii de 7-800.000 de lei. Unii dintre salariati primesc plafonul maxim la sporuri.

La Psihiatrie salariile sunt mici şi sporurile mari iar dacă umbli la sporuri există de fapt o problemă cu salariul omului. În ciuda faptului că sporurile par mari, salariul pe care îl ia salariatul respectiv nu este foarte mare. Sindicatele niciodată nu vor agrea asemenea lucruri. Ei urmează să se întrunească, nu mă aştept să avem un acord pentru că rolul lor este să apere drepturile salariaţilor, dar în acelaşi timp trebuie să acceptăm ideea că dacă vrem să funcţionăm în continuare trebuie să facem o mică amputare a drepturilor salariale pentru că altă solutie nu avem”, a mai spus managerul Spitalului Judetean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *