Scrisoare publică adresată Președintelui Consiliului Județean Florin Țurcanu

sanatoriu nituO Asociaţie filantropică a înaintat Preşedintelui Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, o Scrisoare deschisă cu privire la rezolvarea problemelor cu care se confruntă Spitalul Judeţean Mavromati.

Aflând din mass-media despre greutățile cu care se confruntă Spitalul Județean și despre promisiunea dumneavoastră că la rectificarea bugetară veți acorda mai mulți bani celei mai importante unități medicale din județ, Asociația filantropică Stop Top 3 boli grele (Cancer, Infarct, Diabet) a înaintat în cursul zilei de astăzi conducerii spitalului mai multe propuneri:
• Preluarea de urgență de la 1 august, în cadrul unui  Contract public-privat a celor 116 paturi care nu sunt finanțate de CAS Botoșani și care generează cheltuieli inutile. Singura rugăminte este ca aceste paturi să fie grupate în saloane distincte pentru a le putea ridica confortul prin televizioare, frigidere etc. Asistentele, infirmierele și îngrijitoarele vor fi asigurate de către noi, iar salariații angajați în cadrul spitalului pot fi distribuiți la secții deficitare.
• În cadrul Campaniei Naționale pe care o desfășurăm cu privire la organizarea unui Dispecerat privat împotriva morților rapide sau fulgerătoare din cauza bolilor Top 3 (cancer, infarct, diabet), vom căuta o posibilitate pentru a sprijini Punctul de lucru UPU de la Pediatrie.

• Susținem acordarea de urgență a tichetelor de masă  salariaților Spitalului Județean, sens în care am propus conducerii unității un „Parteneriat de sponsorizare” prin intermediul Asociației cu firme private.

Sursa: comunicat de presă

2 thoughts on “Scrisoare publică adresată Președintelui Consiliului Județean Florin Țurcanu

  1. Asociatia filantropica in cauza – banuim ca este de tip ONG – are un set de vise frumoase.De ce? Pentru ca sunt necesare sume foarte mari de bani pentru finantarea a 116 paturi de spital, basca sa le mai dotezi si cu televizoare + frigidere. Sa presupunem ca acesti bani s-ar gasi, insa nu stim ce presupune acel ,,parteneriat public – privat de sponsorizare” – adica banii sa vina tot de la stat, dar sa fie administrati de acest ONG – care isi va plati proprii angajati si alte cele trebuincioase. Asa-i, domnule filantropic ?
    Pai, daca acesti bani s-ar gasi ,,de la stat”, de ce sa nu-i administreze direct Spitalul? Nu vi se pare ca aceasta actiune se poate numi si
    ,,capusare” ?

  2. Chiar trebuie sa mediatizati toate prostiile?
    Moarte rapida prin cancer si diabet?Omul nu are habar de organizare sanitara!
    Prin urmare ,cheltuielile inutile ar trebui preluate de catre Consiliul Judetean adica de catre noi toti.De parca aceasta unitate nu ar face destule cheltuieli inutile!
    Nu s-a gandit domnul in cauza sa sa se reduca ,in mod corespunzator celor 116 paturi, personalul Tesa ?
    Exista in tara Consilii judetene care au dezvoltat parteneriate punctuale pe anumite urgente medicale (infarct,accidente vasculare cerebrale) deoarece, rezolvate cu cele mai performante metode ,ofera sansa unei vieti aproape normale post accident.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *