La 19 ani s-a urcat mort de beat la volan şi a fost prins de poliţişti

politie rutiera etilotestUn tânăr, de 19 ani, din Săveni s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti conducând într-o avansată stare de ebrietate. Şoferul a fost oprit în oraş în noaptea de sâmbătă spre duminică. În urma testării cu apartul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeaşi seară poliţiştii au mai depistat în trafic, în municipiul Dorohoi, un bărbat, de 46 de ani, aflat la volanul autoturismului personal.

În urma testării cu apartul etilotest a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ambii şoferi au fost conduşi la spital pentru recoltarea probelor biologice şi s-au ales cu dosare penale.

„În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *