Autorităţile locale au demarat campania pentru un limbaj curat pe stadioane

tiganuca morosanu humelnicuCampania pentru un limbaj curat pe stadioane „Un suporter adevărat este un suporter civilizat. Fii şi tu suporter civilizat!” a fost lansată oficial, miercuri, de către Instituţia Prefectului.

Campania va avea drept scop informarea suporterilor privind importanţa unui limbaj şi comportament adecvat în timpul partidelor de fotbal, dat fiind faptul că în ultima perioadă au fost văzuţi pe stadion tot mai mulţi minori.

Sunt conştient de faptul că pe teren vreau să am acea libertate, vreau să încurajez un sportiv sau o echipă şi este foarte dificil să-mi spună cineva cum trebuie să mă manifest. Numai că cineva trebuie să îmi spună că nu este nevoie să înjur, să folosesc cuvinte sau expresii triviale. Sunt lucruri pe care trebuie să le corectăm„, a spus subprefectul Gelu Ţigănucă.

Gelu tiganuca Ctin morosanuCampania va fi derulată de Instituţia Prefectului, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Botoşani şi o agenţie de publicitate.

În perioada următoare, se vor afişa materiale cu mesaje destinate unui limbaj curat  pe Stadionul municipal Botoşani, respectiv Stadionul municipal Dorohoi, la Sala Polivalentă sau în alte locaţii unde se desfăşoară activităţi sportive, respectiv în judeţ.

like facebookŞeful Jndarmeriei Botoşani, Constantin Moroşanu, a declarat că: „Este un demers pe care ni l-am dorit. Am desfăşurat activităţi preventive şi în anii anteriori, aplicăm legislaţia în vigoare, dar rolul nostru este de a educa organizatorii, de a-i familiariza cu legislaţia şi de a preveni săvârşirea unor fapte ilegale. Nu am avut la nivelul judeţului Botoşani un fenomen din acest punct de vedere, care să implice campanii susţinute„, a spus Moroşanu.

In sezonul competiţional 2013-2014 efectivele de jandarmi au aplicat 17 sancţiuni contravenţionale la legea 4/2008 şi aplicarea  a 6 măsuri de  interzicere a accesului la competiţiile de fotbal pentru o perioadă de 6 luni, cu privire la fapte  de pătrundere cu băuturi alcoolice în incinta arenei sportive, injurii şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine, pătrunderea în interiorul stadionului fără respectarea normelor de acces stabilite de organizator şi pătrunderea în stadion sub influenţa băuturilor alcoolice. În prezent este în vigoare interdicţia accesului la manifestări sportive – gen fotbal, faţă de 3 persoane. Alte zece sancţiuni contravenţionale au fosta date pentru fapte ce privesc consumul de băuturi alcoolice în zona arenei sportive şi comercializarea de băuturi alcoolice în apropierea stadionului, între orele în care este interzis, conform hotărârii administraţiei locale.

One thought on “Autorităţile locale au demarat campania pentru un limbaj curat pe stadioane

  1. In sfarsit o initiativa de aplaudat!Nu va fi un proces usor!Sunt putini cei care injura si de multe ori sunt tolerati,starnind amuzamentul celorlalti din tribune.Limbajul folosit e grosier!Si eu am apostrofat arbitrul si mi-e rusine!Nu mai fac asta.Oamenilor trebuie sa li se spuna ca nu e civilizat sa vorbesti ,,porcos”.Sa le spui frumos!Fiecare om merita atentia noastra!Ca natie avem multe de invatat si e bine sa o facem impreuna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *