Gunoiul din trei judeţe, adus la Botoşani: Nu suntem groapa de gunoi a judeţelor Iaşi, Suceava şi Neamţ!

Florin Turcanu alaturi de Iulian Micu si Ovidiu AparaschiveiPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, acuză autorităţile municipiului Botoşani că au acceptat să aducă, din nou, gunoiul din alte judeţe în municipiul Botoşani, însă nu acceptă să preia gunoiul din propriul judeţ. Este vorba de judeţele Neamţ, Iaşi şi Suceava, judeţe care transportă gunoiul în Botoşani la comandă politică şi care aduc venituri în bugetul societăţii Urban Serv.

Nu pot să accept niciodată să fim groapa de gunoi a nimănui, indiferent cât ne plăteşte, pentru că în fiecare dimineaţă veţi vedea câte camioane cu gunoi intră în Botoşani şi cam cât poluează aerul din judeţ şi din municipiu. Preluăm gunoiul de la Suceava, că acolo sunt nişte colegi de partid care l-au rugat pe domnul respectiv să preia gunoiul de la Suceava. Preluăm gunoiul de la Neamţ. Preluăm gunoiul de la Iaşi, de la domnul coleg de partid, tot de la PSD, dar nu putem prelua gunoiul de la două societăţi comerciale de pe raza judeţului Botoşani. Îi trimite la Ţurcanu. Ce să le facă Ţurcanu„, a spus Ţurcanu, care s-a declarat iritat de declaraţiile făcute de primarul municipiului Botoşani, cum că el trebuie să rezolve problema gunoiului în judeţ.

El susţine că această problemă nu este a Consiliului Judeţean, făcând referire la cele trei firme de salubritate din judeţ, care au acuzat majorarea preţului de către Urban Serv la stocarea deşeurilor.

Responsabilitatea este clar în curtea Primăriei. Cum ia gunoiul de la Iaşi, Neamţ şi Suceava să ia gunoiul şi de la Botoşani„, a mai spus Ţurcanu.

like facebookEl a menţionat că gunoiul din cele trei judeţe este transportat la groapa temporară a municipiului Botoşani, însă, îi transmite lui Portariuc că acest lucru nu se va mai întâmpla în momentul în care va fi deschis depozitul ecologic de la Stăuceni, care abia va face faţă gunoiului din judeţul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *