Groapa de gunoi de la Stăuceni nu va fi deschisă prea curând

groapa ecologica de gunoi de la Stauceni- BotosaniPreşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat că la această dată mai există probleme cu privire la preluarea depozitului ecologic şi că sigur deschiderea va fi tergiversată şi de licitaţie privind desemnarea unei firme care să administreze locaţia. Declaraţia a fost făcută, după ce trei operatori de salubritate, care cară gunoiul din judeţ, s-au plâns că societatea Urban Serv a majorat tarifele la stocarea deşeurilor.

Unde îşi duce el marfa este treaba lui, nu a mea. S-a angajat că preia o marfă şi la rândul lui trebuie să aibă garanţia că are unde să ducă marfa aia. Nu trebuie să-i asigure cineva spaţiu de depozitare pentru marfa respectivă. Au un contract, au fost trei locuri de depozitare, la Darabani, Săveni şi Botoşani. Darabani s-a închis şi asta înseamnă că trebuie să negocieze preţurile şi să facă contract cu Botoşani sau Săveni. Noi nu putem să deschidem noua groapă, pentru că nu am terminat preluarea. Mai sunt probleme la preluare şi trebuie să le remedieze în totalitate. Când vom termina vom scoate la licitaţie, iar operatorul nou care  va fi adjudecat, şi sigur mai durează, iar atunci el va negocia pretul cu toţi ceilalţi furnizori„, a menţionat Ţurcanu.

El a spus că instituţia pe care o conduce nu a avut niciun interes să preia depozitul ecologic până la desemnarea unui operator, întrucât acest lucru ar fi însemnat costuri suplimentare de întreţinere din bugetul judeţului.

like facebookVa dura un an cel puţin până când voi avea un operator. Dacă eu preiau mâine, nu pot să le dau posibilitatea să depoziteze în groapă„, a mai spus Ţurcanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *