Preşedinta Tribunalului, dată în judecată de Florin Ţurcanu

Consiliul Judetean Botosani sediuConsiliul Judeţean, prin preşedintele său, Florin Ţurcanu, a deschis o acţiune în instanţă împotriva preşedintelui Tribunalului Botoşani, Anitta Manole.

Acţiunea, care  a fost înaintată chiar la Tribunalul Botoşani, vizează mai mulţi judecători, angajaţi ai Prefecturii, statisticieni şi chiar proprii angajaţi obiectul fiind plata unor despăgubiri.

like facebookProcesul a fost intentat pentru ca numai puţin de 124 de persoane, ce s-au ocupat de organizarea şi desfăşurarea alegerilor locale din anul 2008, să fie obligate la restituirea unor sume primite ca indemnizaţie.

În frunte cu judecătoarele Maria Anitta Manole şi Mărioara Ilie, membrii Biroului Electroral de Circumscripţie precum şi cei din Comisia Tehnică Statistică şi Aparatul Tehnic trebuiau plătiţi, prin CJ, pentru munca prestată în baza unei prevederi legale introduse în data de 12 martie 2008.

Conform prevederii membrii birourilor electorale de circumscripţie şi locale trebuiau să primească 50 de lei pe zi, iar statisticienii, informaticienii şi persoanlul auxiliar, 35 de lei pe zi.  La data de 23 mai a fost modificată legislaţia în sensul în care a fost majorat acest cuantum la 66 de lei pe zi, iar Consiliul Judeţean, a efectuat plata după modificare inclusiv retroactiv.

Un control al Camerei de Conturi a stabilit că instituţia a plătit în  total 31.600 de lei fără a reţine contribuţii la asigurările sociale, iar plata s-a făcut ilegal retroactiv. Calculul făcut arată că diferenţa ce trebuie returnată, reprezentând banii primiţi în plus la care se aduagă contribuţia la asigurările sociale actualizate cu indicele de inflaţie, se ridică la 54.220 de lei.

În cadrul Birorului Electoral Judeţean erau 15 persoane, în Comisia Tehnică Statistică, 31 de persoane, Aparatul Tehnic era format din 69 de salariaţi ai Prefecturii, iar Aparatul Tehnic de la CJ avea 19 oameni.

2 thoughts on “Preşedinta Tribunalului, dată în judecată de Florin Ţurcanu

  1. Daca situatia se prezinta asa, atunci nu prin proces trebuia sa se actioneze, ci aceasta diferenta sa fie platita de cei responsabili de la Directia economica a CJ care nu au aplicat prevederile legale + presedintele Tibuleac – desigur tot prin titlu executoriu dat de Tribunal.. Prin deschiderea procesului, de fapt chiar directorul economic al CJ si juristii vor ca aceste sume sa fie recuperate de la toate persoanele implicate. In fond, aceste persoane au muncit pentru banii primiti, insa nu ei sunt raspunzatori pentru ilegalitatile comise.

  2. De ce va mirati? La o primarie tare apropiata de Botosani , in anul 2008 compartimentul juridic a facut reclamatie la curtea de conturi compartimentului contabil pentru faptul ca i s au retinut aceste contributii …..RUSINE ACESTOR OAMENI CA NU CITESC SI LEGILE !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *