Proces inedit. O mamă cere decăderea din drepturi a soţului său pentru ca fiul lor să participe la concursuri şcolare internaţionale

elevi O femeie solicită decăderea din drepturile părinteşti a soţului său pentru ca fiul lor, dotat intelectual, să poată participa la concursuri şcolare internaţionale.

Maria D. s-a adresat cu o cerere Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului, iar instituţia a deschis o acţiune în instanţă pentru decăderea din drepturi a lui Alin D.

like facebookFemeia susţine că bărbatul a plecat în Germania în 2008 şi de atunci nu a mai dat nici un semn, lucru care a afectat copilul şi familia, atât emoţional cât şi financiar.

Mai mult decât atât, băiatul este bun la învăţătură, elev în clasa a III-a la Şcoala Generală numărul 8 din municipiul Botoşani, participând la mai multe concursuri naţionale de limbă şi literatură română precum şi matematică. Copilul ar putea participa şi la concursuri internaţionale, însă nu poate părăsi ţara fără acordul tatăl.

Autorităţile au făcut mai multe evaluari copilului şi au constat că este afectat emoţional de plecarea tatăl, iar reprezentanţii şcolii spun că este un elev exemplu având rezultate deosebite.  Decăderea din drepturile părinteşti este cea mai dură măsură ce poate fi luată de autorităţi în privinţa unui părinte, însă specialiştii DGASPC susţin că în foarte puţine cazuri instanţa acceptă o asemenea solicitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *