Nova Apaserv anunţă deschiderea lucrărilor la staţia de epurare Dorohoi

gheorghe sorescu si catalin fetcu nova apaserv Reprezentanţii Nova Apaserv, ai ADI AQUA şi ai Consiliului Judeţean au anunţat deschiderea lucrărilor la staţia de epurare de la Dorohoi. Lucrările sunt efectuate de consorţiul Erbaşu şi UTI, după ce contractul a fost semnat în umră cu un an.

like facebook„Acest contract vizează reabilitarea staţiei de epurare Dorohoi. Practic este o reabilitare totală a procesului tehnologic. Antreprenorul, consorţiul dintre Ebaşu şi Uti au procedat la executarea lucrărilor de executare de şantier şi de demolare a unei jumătăţi din staţia de epurare, după care au trecut la execuţia lucrărilor din contract. Lucrările sunt de maximă importanţă având în vedere că Dorohoiul, al doilea municipiul al judeţului, este o comunitate importantă după numărul populaţiei şi această reabilitare va permite atingerea indicatorilor de calitate a apei deversare. Aşa cum am reuşit la Botoşani şi am ajuns să nu mai plătim penalităţi celor de la Apele Române. Această lucrare este una dintre cele nouă componente de lucrări ale programului de 102 milioane de euro. Avem patru din nouă contracte semnate, iar săptămâna viitoare vom anunţa şi semnarea contractului pentru lucrările la Vorona-Tudora. Sperăm cu toate dificultăţile, într-un termn scurt să semnăm şi al VI-lea contract de lucrări urmând ca cele să le semnăm până în luna octombrie. Acum ofertele sunt în evaluare”, a afirmat Cătălin Fetcu, director tehnic al operatorul de apă.

La rândul său, Gabriel Cârlan, directorul general al Nova Apaserv, a menţionat că speră ca lucrările ce ţin de partea de betoane să se finalizeze până în iarnă.

” Suntem în desfăşurare cu programul POS Mediu, cu nouă contracte de lucrări şi cinci contracte de servicii şi achiziţii. Unul dintre cele nouă contracte de lucrări este cel de reabilitare staţiei epurare Dorohoi. Contractul a fost semnat anul trecut şi acum s-a trecut la lucrările de şantier. Suntem în graficul de execuţie şi sperăm ca până în iarnă să terminăm toate lucrările de betoane şi celelate care nu pot fi executate în anotimpul rece. Constructorul îşi face toate lucrările planificate şi suntem mulţumiţi de el”, a declarat Gabriel Cârlan.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *