Cod galben de viituri pentru judeţul Botoşani

Inundatii- apa intrat intr-o gospodarie de pe Octav Onicescu- BotosaniInstitutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis, marţi, o atenţionare de Cod galben de inundaţii şi creşteri de debite pe mai multe râuri din ţară. Astfel, în perioada 22 iulie, ora 18,00 până pe 24 iulie, ora 6,00, vor fi semnalate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale cotelor de atenţie.

„Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, după cum urmează: COD GALBEN
– Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiş superior, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna (judeţele Timiş şi Caraş-Severin), afluenţii Mureşului inferior din judeţul Hunedoara, Jiu superior şi afluenţii săi dinjudeţele Hunedoara, Gorj, Mehedinţi şi Dolj, afluenţii Oltului dinjudeţele Vâlcea, Gorj şi Olt, Vedea-bazin superior amonte s.h. Văleni şi afluenţii săi (judeţele Argeş, Olt şi Teleorman), Argeş superior şi afluenţii săi din judeţele Argeş şi Dâmboviţa.
like facebook– Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale se pot produce şi pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal şi munte, din judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Harghita, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamţ, Suceava, Botoşani şi Iaşi. Se menţionează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenţi de grad inferior ai acestor râuri”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *