Vezi costul mediu suportat de cetăţean pe un apartament reabilitat termic de municipalitate!

fatada blocuriLucrările realizate de municipalitate la primul proiect de reabilitare termică a blocurilor au demarat pe strada Săvenilor. Marţi, primarul Ovidiu Portariuc, însoţit de directorul Direcţiei de Dezvoltare, Cornel Hergheligiu, şi de consilierul local Cosmin Andrei au inspectat lucrările în zonă.

Se realizează termosistemul, înlocuirea tâmplăriei de termopan, reabilitarea instalaţiilor. Lucrarea va dura cam şase luni, conform contractului„, a spus Hergheligiu.

Valoarea lucrărilor pe trei blocuri este de 1,5 milioane lei, firma care execută lucrarea fiind Duo Construct. Un cost mediu suportat de cetăţean pe un apartament cu două camere care nu are termopan: 1.000-1.500 lei, plătiţi în cinci ani.

Acolo unde este pusă deja tâmplăria PVC, iar aceasta îndeplineşte condiţiile tehnice minime, ea nu va fi înlocuită. Locatarii respectivi nu vor plăti pentru asemenea lucru. La sfârşitul lucrărilor, datorită faptului că apar particularităţi, de genul că un apartament are pus deja termopan şi nu mai plăteşte tâmplăria, altele care nu au deloc şi va fi înlocuită în totalitate, costurile vor fi diferenţiate„, a mai spus directorul Primăriei.

Primarul Ovidiu Portariuc a menţionat că odată cu începerea lucrărilor au început şi alte asociaţii de proprietari să se intereseze de proiectul municipalităţii.

like facebookSe pare că funcţionează acest model, iar oamenii până nu văd nu cred, deşi timp de un an am încercat să le explicăm acest model. După ce vom termina primele blocuri, va creşte interesul botoşănenilor pentru reabilitarea termică„, a afirmat Portariuc.

Următoarele scări care intră în reabilitare termică sunt: Cuza Vodă, Calea naţională, Împarat Traian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *