Bărbatul transportat, duminică, cu un elicopter SMURD la Iaşi are şanse mici de supraveţuire

smurd 3Medicii de la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi sunt extrem de retinuti in privinta sanselor de supravietuire ale unui bărbat din Botoşani ce a fost victima unei agresiuni. Barbatul in varsta de 47 ani a fost gasit in stare de coma avansata si medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supraveţuire.

Aurel Timofe este internat in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) si respira cu ajutorul aparatelor. Pacientul este in stare de coma avansata si fracturile extrem de grave pe care le are la cap sunt inoperabile.

Aurel T. a fost adus la spitalul iesean duminica, 20 iulie, in jurul orei 17.00, prin transfer de la spitalul din Dorohoi, din judetul Botosani.

Barbatul a fost gasit duminica dimineata, in fata magazinului pe care il are pe malul Prutului, intr-o stare extrem de grava. Medicii de la unitatea medicala ieseana au aflat ca sotia pacientului lucreaza la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Suceava. Medicii cred ca pacientul a fost victima unei agresiuni, dupa cum arata leziunile. O cadere de la aceeasi inaltime nu ar fi lasat leziuni cerebrale si craniene atat de violente.

„Pacientul este intr-o stare extrem de grava cu un prognostic foarte rezervat. Este in coma de gradul patru, avansata si este conectat la aparate in Clinica de Terapie Intensiva. Bolnavul a fost adus cu o ambulanta de la spitalul din Dorohoi cu fracturi craniene, contuzie hemoragica, echimoze, escoriatii, in special pe partea stanga a corpului. Momentan nu se impune interventie chirurgicala. Este vorba de un politraumatism care a avut loc in conditii suspecte. Prognosticul este unul foarte rezervat”, a declarat medicul neurochirurg Ion Streltov, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi. Managerul unitatii medicale sustine ca nu ar fi vorba de un accident.

„Nu pare a fi vorba de un accident. Pacientul ar fi avut un magazin pe malul Prutului si s-a dus sa se ocupe de el. Duminica dimineata a fost gasit in stare foarte grava. Sansele de supravietuire sunt foarte mici”, a spus medicul neurochirurg Lucian Eva, manager la spitalul mentionat. Reprezentantii Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Suceava nu au oferit un punct de vedere vizavi de acest caz, urmand sa faca cercetari.

Sursa: Bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *