Ţurcanu, pe punctul de a scăpa de dosarul de fals intelectual. Vezi metoda!

Presedintele organizatiei judetene a PNL, Florin Turcanu
Presedintele organizatiei judetene a PNL, Florin Turcanu

Liderul PNL Botoşani, Florin Ţurcanu, este aproape de a scăpa de dosarul penal în care este acuzat de fals intelectual. Şi asta în condiţiile în care magistraţii Judecătoriei Botoşani, care l-au condamnat, pe 13 martie, la şase luni de închisoare cu suspendare, nu au redactat încă hotărârea, pentru ca procurorii să poată să conteste soluţia la Curtea de Apel Suceava.

În aceste condiţii, pentru că nu există o condamnare definitivă, fapta s-ar putea prescrie.  Potrivit Noului Cod Penal, infracţiunile cu pedepse de până la cinci ani se presciu în termen de cinci ani. Cum infracţiunea de fls intelectual este pedepsită cu închisoarea de la un an la cinci an, fapta ar putea să se prescrie după termenul de cinci ani.

Falsul intelectual al liderului PNL a fost săvârşit în lunile iunie- iulie 2009, ceea ce înseamna că, în perioada imediat următoare, ele se prescriu.

Ţurcanu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru excluderea din partid, în baza unor documente false, a doi consilieri judeţeni şi a unui consilier local.

like facebookRecursul, făcut atât de procurori, cât şi de Ţurcanu, urmează a fi judecat, însă, până în prezent, magistraţii Curţii de Apel Suceava nu au înregistrat dosarul, deşi Judecătoria Botoşani s-a pronunţat în acest dosar din luna martie a acestui an.

Potrivit anchetatorilor, în perioada iunie– iulie 2009, Florin Ţurcanu, în calitate de preşedinte al Partidului Naţional Liberal – filiala Botoşani (funcţie ocupată începând cu primăvara anului 2009), a semnat o serie de hotărâri în care se consemna, în mod necorespunzător adevărului, că diferiţi membri ai acestei organizaţii politice au fost excluşi din partid prin hotărârea Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21 iunie 2009.

Scopul urmărit a fost acela ca, în locul persoanelor alese în funcţia de consilier local sau judeţean, să ajungă alte persoane, agreate de inculpat. Având în vedere că locul vacantat era ocupat de persoana aflată pe poziţia imediat următoare pe lista cu care partidul a participat la alegeri, iar persoana agreată nu ocupa întotdeauna această poziţie, ci o poziţie inferioară, inculpatul a emis hotărâri prin care erau excluse chiar şi cinci persoane pentru a se ajunge ca funcţia vacantată să fie ocupată de persoana dorită. În acest fel, Ţurcanu a semnat acte (hotărâri, adrese) prin care se consemna, în mod necorespunzător realităţii, că Delegaţia Permanentă a PNL Botoşani din data de 21 iunie 2009 a hotărât excluderea a 23 de persoane din cadrul Partidului Naţional Liberal.

În realitate, în cadrul acestei şedinţe, singurele sancţiuni aplicate au fost retragerea sprijinului politic faţă de membrii Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin şi Cristian George Ostafie şi excluderea din partid a lui George Ostafie. Ulterior, realizând că sancţiunea retragerii sprijinului politic nu duce la încetarea de drept a calităţii de consilier, acest efect avându-l doar sancţiunea excluderii din partid, Ţurcanu a procedat la emiterea în fals a unor hotărâri în care se atestă că sancţiunea aplicată şi faţă de Aurelia Arosoaie, Cristina Bahrin şi Cristian George Ostafie.

O parte dintre aceste hotărâri au fost trimise Consiliului Judeţean, Consiliului Municipal Botoşani sau consiliilor locale în cadrul cărora membrii la care se făcea referire în hotărâri activau în calitate de consilieri. Aceste hotărâri au fost însoţite de adrese în care se atesta încă o dată, în mod necorespunzător adevărului, că în şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani din data de 21 iunie 2009 s-a hotărât excluderea persoanei indicate în hotărâre, menţionându-se totodată membrii de partid care urmau să îi înlocuiască pe cei vechi în funcţia de consilier.

 

2 thoughts on “Ţurcanu, pe punctul de a scăpa de dosarul de fals intelectual. Vezi metoda!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *