Protecţie la vamă cumpărată cu sex

MascatiAfacerea cu ţigări de contrabandă, în care era implicat şi preotul Dumitru Horga de la Cândeşti, se lasă cu arestări preventive.

Fostul şef al Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret, comisarul şef Nelu Fediuc, reţinut vineri noapte de procurori pentru luare de mită în formă continuată şi influenţarea declaraţiilor, a fost arestat preventiv, sâmbătă, de Tribunalul Suceava. În schimb, Paul Pârjolea, reţinut în acelaşi dosar, pentru cămătărie, urmează să fie cercetat în libertate. Colonelul Lucian Solcan, şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Suceava, şi inspectorul vamal principal din Vama Siret, Gheorghe Robu, au fost puşi sub control judiciar.

like facebookProcurorii anticorupţie suceveni susţin că, în perioada 2008-2012, Nelu Fediuc a asigurat protecţie în Vama Siret pentru mai multe persoane care aduceau ilegal ţigări din Ucraina. În schimb, acestea trebuiau să achite o taxă lunară stabilită iniţial la 200 de dolari. Ulterior a fost mărită la 500-1.000 de euro, la cererea comisarului şef.

DNA Suceava susţine că, în schimbul aceleiaşi „protecţii”, în intervalul februarie-august 2008, inculpatul Nelu Fediuc a beneficiat şi de favoruri sexuale din partea unei martore denunţătoare.

Sursa: Monitorul de Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *