Titlul de cetăţean de onoare înmânat artistului Marcel Mănăstireanu într-un cadru inedit

ovidiu portariuc marcel manastireanuSculptorul Marcel Mănăstireanu a primit, vineri, titlul de cetăţean de onoare al oraşului Botoşani într-un cadru inedit. Dacă până acum aceste distincţii se înmânau la sediul Primăriei, Marcel Mănăstireanu a primit titlul în Parcul „Mihai Eminescu” , pe Aleea personalităţilor, acolo unde tronează busturile realizate de artist.  Au fost prezenţi la eveniment oameni de cultură botoşăneni, deputatul Mihai Baltă, consilieri locali. Invitat a fost şi criticul ieşean Valentin Ciucă.

marcel manastireanuÎncep prin a elogia scultorul Marcel Mănăstireanu, dar eu cred că este cu mult mai mult decât acesta, pentru că se vede în tot ce a lăsat ca urme perene în spaţiul acesta al minunilor din Nord de ţară şi care în acelaşi timp a dat reper permanent cu generaţiile„, a spus Ciucă.

Primarul Ovidiu Portariuc i-a mulţumit artistului pentru lucrările care înfrumuseţează oraşul şi i-a înmânat titlul de „Cetăţean de onoare”.

marcel manastireanu cetateanlike facebookVreau să-i mulţumesc şi eu şi să-l felicit pe domnul Mănăstireanu pentru bucuria pe care ne-o produce tuturor, pentru lucrările sale care îmbogăţesc spaţiul cultural şi estetic al municipiulului Botoşani„, a spus Portariuc.

 

One thought on “Titlul de cetăţean de onoare înmânat artistului Marcel Mănăstireanu într-un cadru inedit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *