Aglomeraţie la Paşapoarte. De trei ori mai multe paşapoarte eliberate într-o zi!

pasapoarte BotosaniAglomerație mare la Serviciul de Pașapoarte în această perioadă și asta din cauza sutelor de botoșăneni care fie se întorc din străinătate pentru preschimbarea documentelor de călătorie în străinătate, fie a celor care își programează în această perioadă concediul.

Potrivit șefului Serviciului Județean de Pașapoarte Botoșani, Viorel Gaidur, aglomerația înregistrată în această perioadă este firească, doar că, vara aceasta, numărul celor care solicită eliberarea de pașapoarte sau preschimbarea lor este ceva mai mare dat fiind faptul că au trecut deja 5 ani de la introducerea permiselor electronice și trebuie schimbate.

like facebook„Numărul celor care vin acum pentru aschimbarea preschimbarea pașapoartelor sau pentru pașapoarte noi este cam același din fiecare perioadă de vară. Acum, parcă un pic mai mult, poate cu o creștere de 10 la sută pentru că expiră pașaopoartele electronice emise în 2009”, a declarat Viorel Gaidur, șeful Serviciului de Pașapoarte Botoșani.

Dacă până la perioada estivală, iulie, august septembrie, se eliberează circa 50 de pașapoarte pe zi, în această perioadă, lucrătorii de la Pașapoarte eliberează de trei ori mai mult într-o zi. Față de anul trecut, modalitatea de lucru s-a schimbat, astfel că eliberarea pașaportului se face pe bază de programare.

Botoșănenii vin, depun actele necesare și primesc un bon pe baza căruia își pot ridica pașaportul. Eliberarea pașapoartelor temporare se face în două ore de la depunerea actelor, iar cele electronice într-o perioadă de maxim 14 zile.

„Oamenii trebuie să-și ia măsuri de precauție mai ales în această perioadă când aglomerația este mare, să nu vină pe ultima sută de metri pentru că îngreunează activitatea serviciului nostru. În perioada aceasta cifra pașapoartelor s-a dublat, chiar triplat pentru că se duc copiii la părinții care muncesc acolo, vin părinții să-și preschmbe pașapoartele, merg copii în tabere, excursii”, a mai spus Gaidur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *