Fetiţă, în stare gravă, după ce a fost diagnosticată cu meningită

copil ambulanta elicopter smurdO fetita de 2 ani din judetul Botosani se afla de aproximativ doua saptamani la Anestezie si Terapie Intensiva (ATI), in Spitalul de Boli Infectioase Iasi.

A fost diagnosticata cu meningita pneumococica, iar medicii depun eforturi uriase pentru a-i salva viata. Copila din comuna Flamanzi, localitatea Poiana, a fost transferata la Iasi dupa cateva zile in care a urmat un tratament banal pentru raceala, prescris de medicul de familie.

Fetita prezenta dureri de cap si febra, iar diagnosticul dur a fost confirmat si de medicii infectionisti din Iasi. Prognosticul ramane unul rezervat in cazul copilei, iar daca va supravietui va ramane cu unele sechele pentru toata viata.

„In ultimele doua saptamani ajung la spital, in medie, zece copii preponderent de varsta prescolara. Acestia prezinta febra si dureri de cap si sunt trimisi de medicul de familie pentru consultatie in vederea prevenirii unei eventuale meningite. Pana in prezent nu s-a mai confirmat niciun caz”, a precizat prof. dr. Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *