Eseu despre rolul spațiului romanesc în relațiile internaționale la proba de Istorie a examenului de bacalaureat!

examen de bacalaureatLa examenele de Matematica si de Istorie pe care le sustin astazi absolventii de liceu la Bacalaureat 2014 a fost extrasa varianta de subiecte numarul 1. Subiectele au fost structurate pe trei cerinte mari notate cu cate 30 de puncte, fiecare avand mai multe sub-puncte. Candidatii primesc 10 puncte din oficiu, iar timpul pentru rezolvarea subiectelor este de 3 ore.

La Istorie, absolventii de liceu au avut ca cerinta la ultimul subiect sa elaboreze “un eseu despre rolul spatiului romanesc in relatiile internationale din secolele al XIV-lea – al XVIII-lea”. Candidatii la BAC 2014 sustin astazi, 2 iunie, al doilea examen scris: proba obligatorie a profilului.

Elevii de la real, tehnologic, militar si pedagogic sustin examenul la Matematica, iar absolventii de la uman si de la filiera vocationala dau examen la Istorie. Acesta este al doilea an in care candidatii proveniti de la liceele Tehnologice au subiecte diferite de ale celorlalti elevi la Matematica.

La Istorie, toti absolventii de la Uman si Vocational au de rezolvat aceleasi subiecte.

La Matematica, subiectele sunt diferentiate in functie de profilul studiilor liceale absolvite de candidati, astfel: exista subiecte de Matematica pentru specializarea Matematica-informatica, subiecte pentru Pedagogic, subiecte pentru specializarea Stiintele naturii si, de anul trecut, de asemenea subiecte diferite pentru filiera Tehnologica.

Pana anul trecut, subiectele pentru absolventii de la Stiintele naturii erau aceleasi cu subiectele pe care le aveau de rezolvat absolventii de la filiera Tehnologica, scrie HotNews.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *