Cum va fi vremea între 23 iunie şi 6 iulie!

soare_printre_noriPotrivit unei prognoze realizată de Administraţia Naţională de Meteorologie, între 23 iunie şi 6 iulie, vremea se va schimba de săptămâna viitoare.

În Moldova, vremea va fi caldă în primele zile, dar şi după data de 29 iunie, intervale când media  regională a maximelor va fi de 24…26 de grade. În schimb, mijlocul primei săptămâni de  prognoză va fi caracterizat de o vreme răcoroasă, cu precădere în jumătatea de nord a regiunii, iar maximele diurne vor fi în jurul a 20 de grade, în medie. Regimul termic nocturn va avea valorile cele mai scăzute spre sfârşitul primei săptămâni, cu medii de 11…12 grade, fiind de aşteptat şi dimineţi mai reci mai ales în nord şi în dealurile subcarpatice.

Gradul mai accentuat de instabilitate atmosferică va determina, în intervalul 24-26 iunie şi din nou în jurul datei de 1 iulie, ploi ce pot fi moderate cantitativ.

like facebookLa munte, faţă de regimul termic cu care s-a încheiat săptămâna solstiţiului de vară, temperaturile la debutul acestui interval de referinţă vor fi mult mai ridicate, cu medii ale maximelor diurne de 14…16 grade, iar ale valorilor nocturne de 8…9 grade. O răcorire a vremii se va produce în partea a doua a acestei săptămâni, dar nu va fi de durată, astfel că din data de 29 iunie temperaturile vor fi din nou în creştere.

Instabilitatea atmosferică va fi pronunţată îndeosebi în perioada 24-26 iunie, când sunt de așteptat ploi frecvente, importante cantitativ.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *