Managerul Spitalului Judeţean: Nu există fraude în sistemul de la Botoşani pe cele trei secţii verificate

marcu iliuta 1Managerul Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă, susţine că în urma controlului cerut de minister pe secţiile de Chirurgie plastică reparatorie, ORL şi Obstetrică şi Ginecologie nu au fost constatate fraude financiare. Viorel Iliuţă consideră că aceasta a fost tema controlului efectuat în perioada 5-30 mai, însă, reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani s-au abătut de la această temă pentru a găsi nod în papură spitalului şi a-l amenda din nou.

Aşteptăm să vedem ce document avem, ce semnăm şi ce nu semnăm. Controlul de la Minister şi Casa Naţională a vizat dacă există fraude în sistemul de la Botoşani pe cele trei secţii. Răspunsul meu este că nu există fraude. Asta a fost tema controlului. A, că cineva vrea să se scarpine şi să găsesască şi alte elemente în afara temei de control, asta e altă discuţie… Fiecare greşeală de pe o foaie, omisiuni, lucruri necompletate ca să se încerce să se amendeze spitalul, sigur că putem vorbi multe şi nevrute. Ceea ce a fost pe subiectul controlului, eu nu ştiu să fi avut vreun prejudiciu„, a menţionat Iliuţă.

like facebookEl spune că acest control a plecat de la Spitalul de arsi din Bucureşti, unde se făceau tot felul de operaţii estetice pentru vedete. Controlul s-a extins, apoi,  la 77 de spitale din ţară, printre care şi la Botoşani.

La noi sunt foarte multe „vedete”. După ştiinţa mea nu există niciun element care să însemne fraudă a sistemului, a fondului unic al asigurărilor de sănătate. A, că o foaie de observaţie clinic general nu este completată, nu este completată corect, asta este discutabil„, a mai spus Iliuţă.

Reprezentanţii CAS Botoşani au declarat că în urma verificărilor pe Secţia de Obstetrică şi Ginecologie au fost găsite grave nereguli şi că internările nu se fac conform legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *