Consilierii locali au votat un proiect privind stabilirea taxelor si impozitelor locale pe anul 2015 la nivel minim

consiliul local botosaniConsilierii locali au propus, vineri, ca taxele  si impozitele locale pe anul 2015 sa fie stabilite la cota minima prevazuta de legislatia in vigoare. Pentru prima data in ultimii ani, in sedinta de Consiliu local s-a venit cu un proiect de Hotarare privind acordul de principiu privind stabilirea taxelor si impozitelor locale pentru anul 2005. Proiectul a avut ca initiatori pe consilierii locali ai PNL. Atat consilierii locali ai PNL cat si cei ai PDL au motivat ca prin acest proiect se va da o gura de oxigen populatiei saracite de facturi, dar si agentilor economici.

“Dorim sa ne dati un acord de principiu pentru stabilirea taxelor si impozitelor locale, sa nu ne trezim la sfarsitul anului cu semnaturi de la cetateni privind diminuarea taxelor locale. Nu ne-am gandit sa ducem taxele la nivel zero, astfel incat sa nu perturbam derularea activitatii si investiilor pe care primaria le are. Ne-am gandit la nivelul minim de suportabilitate a celor care platesc taxe si impozite locale. Dorim ca pana la sfarsitul anului sa gandim diminuarea unor taxe si impozite pentru cei care au o afacere in desfasurare si care sunt tot mai coplesiti de aceste taxe. Proiectiul a vizat nivelul minim de suportabilitate pe care il poate suporta populatia”, a spus viceprimarul Catalina Lupascu.

like facebookProiectul a fost sustinut si de consilierul local Florin Ghiorghita, care a spus ca taxele sa fie minime si pentru agentii economici.

Sunt si taxe care pot fi duse la zero”, a spus Ghiorghita.

Proiectul a fost votat de toti consilierii locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *