70 de asistenţi medicali părăsesc Spitalul Judeţean. Vezi motivul!

cadre medicaleNu mai putin de 70 de asistenti medicali vor fi trimisi acasa, incepand din 15 mai, a anuntat managerul Spitalului Judetean, Viorel Iliuta. Acesta a declarat ca, potrivit unei legi, asistentii medicali nu mai au voie sa presteze activitatea dupa indeplinirea varstei de pensionare, respectiv 65 de ani.

Vor inceta contractele de munca ale salariatilor care indeplinesc conditii de pensionare. Este vorba de 70 de asistenti medicali. Nu ii trimitem noi la pensie! Aici este vorba de respectarea legii. Ministerul Sanatatii a lasat aceasta posibilitatea, avand in vedere deficitul de personal de pe unele sectii, de  mai pastra in activitate unii asistenti, dar pe perioada limitata pana la organizarea concursului”, a spus Viorel Iliuta, managerul Spitalului Judetean.

like facebookEl spune ca in urma unei analize facute cu sindicatele, s-a decis ca in jur de 50 de asistenti medicali sa mai fie mentinuti in activitate pe perioada limitata. Asta inseamna ca vor ramane inca in activitate cel mult o luna -doua pana ce unitatea spitaliceasca semneaza noul contract cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, dupa care va fi organizat concurs pentru ocuparea celor 70 de posturi.

 

5 thoughts on “70 de asistenţi medicali părăsesc Spitalul Judeţean. Vezi motivul!

  1. Mama mea este inclusa in aceasta”lista”. Este inuman ce se intampla, sa primeasca instiintare ca sunt doar doua zile- dupa care, trebuie sa paraseasca munca de aproae 40 de ani- petrecuta pe sectie. Sunt sigura ca „legea” nu prevede masuri irationale si metode drastice de indepartare a cadrelor medicale. Acesti oameni aveau dreptul de a fi instiintati si „pregatiti”in prealabil, cu explicatii reale, nu interpretari ale asa-ziselor legi!!

  2. In sfarsit incep sa se aplice legile in Romania ! Sa se organizeze concurs pe posturile de asistente medicale deblocate precum si pe cele inca ocupate de persoanele cu varsta de pensionare. Exista tineri si nu numai care asteapta de ani de zile aceste masuri si ca legile si noile directive sa fie puse in practica. Ma bucur sa citesc despre asemenea vesti care nu fac decat sa puna in sfarsit lucrurile pe fagasul normal si sa contribuie la aerisirea si reformarea sistemului medical in Botosani.

  3. FOARTE BINE ! BRAVO ! CINE ARE VARSTA DE PENSIE, SA IASA LA PENSIE SI SA FACA LOC PENTRU CEI TINERI SA MUNCEASCA CU RANDAMENT. DE ACEEA EXISTA O VARSTA LIMITA PENTRU MUNCA. NU E BINE SA SE INTINDA PELTEAUA NUMAI PENTRU CA NISTE ”BABUTE” SA INCASEZE LEFURI MARI FARA SA FACA NIMIC … ACUM MAI STIM SI NOI CE FAC ASISTENTELE IN VARSTA PRIN SPITALE …. ASA CA …IMI PLACE, IN SFARSIT SE FACE CEVA POZITIV IN LEGATURA CU PERSONALUL MEDICAL DE LA MAVROMATI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *