Un avocat îi dă în judecată pe drumari, după ce „şi-a rupt” maşina pe E58

gropi in asfaltUn avocat botoşănean vrea să tragă la răspundere drumarii pentru gropile din asfalt. Avocatul, care profesează în Baroul Bucureşti, a deschis un proces la Judecătoria Botoşani şi solicită daune de Compania Naţională Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR) şi de la Secţia Drumuri Naţionale Botoşani (SDN).

Acţiunea în instanţă a fost iniţiată după ce A.C. şi-a distrus, în luna mai anul trecut, un cauciuc pe drumul european E58, Botoşani- Iaşi, în zona localităţii Zăiceşti. Acesta circula cu un autoturism Ford Focus, iar la un moment dat a intrat într-o groapă, cauciucul făcând explozie. În urma impactului, pneul marca Michelin a fost distrus şi a devenit neutilizabil, fiind necesară înlocuirea acestuia. Avocatul a solicitat contravaloarea cauciucului, de 794 de lei, precum şi taxele plătite pentru deschiderea procesului.

like facebook„Am mers pe ideea că sunt avocat şi trebuie să deschid o acţiune în instanţă pentru acest lucru. Când am dat cu maşina în groapa respectivă era să mă duc în şanţ. În spatele meu mergea o autoutilitară şi a intrat în groapă avariindu-se o jantă. Drumul era plin de gropi la acea vreme şi nu le ştiam pe toate, pentru că vin destul de rar în Botoşani. Acum, când am venit la Paşte, am observat că au mai pus un strat de criblură, însă şi acesta dă semne de uzură”, a spus avocatul.

Până acum, administratorii drumurilor erau acţionaţi în instanţă doar de societăţile de asigurări care despăgubeau clienţii în urma unor incidente asemănătoare.

2 thoughts on “Un avocat îi dă în judecată pe drumari, după ce „şi-a rupt” maşina pe E58

    1. dorele dute si vezi ce lucrari fac pe drumu mortii,la temelia drumului o sa repare mos Craciun! si mai vreti drumuri de calitate,daca PIATRA SPARTA o fura pentru campanie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *