Contabila şefă şi casiera unei Primării acuzate de furtul a aproape 100.000 de lei

primaria corlateniDouă funcţionare de la o primărie din judeţ sunt acuzate că au furat din încasările instituţiei aproape 100.000 de lei. Cele două, contabila şefă şi încasatorea, strângeau impozitele şi taxele locale de la populaţie, însă nu depuneau toţi banii în conturuile Primăriei Corlăteni.

like facebookPrimarul, Valentin Buţincu, a menţionat că la sfârşitul anului trecut a solicitat un audit din partea unei asociaţii, unde Primăria este membră, şi ar fi descoperit unele nereguli pe anul 2012. Mai exact, cele două, Maria Marmorniceanu, casiera şi Florica Brânzilă, contabila şefă, nu ar fi depus în conturile primăriei toţi banii încasaţi. După ce auditul a fost extins până în anul 2008, s-a descoperit că cele două au început să sustragă bani din încasări din anul 2009. Acum Poliţia oraşului Dorohoi a deschis o anchetă fiind ridicate mai multe documente de la Primărie.

Valentin Buţincu susţine că cele două lucrează de mulţi ani în primărie şi este urât gestul lor, iar de la declanşarea anchetei a desemnat alte persoane să se ocupe de încasarea impozitelor şi a achiziţionat un program electronic pentru gestionarea situaţiei cu plăţile făcute de contribuabili.

„Aşteptăm o hotărâre a instanţei să vedem ce măsuri să luăm împotriva celor două angajate, le suspendăm sau le dăm afară. Este regretabil ce au făcut şi un gest urât. Furtul reprezintă aproape 30% din încasările pe un an şi 10% pe toată perioada cât au luat. Ele au recunoscut faptele, însă au menţionat că nu mai ştiu cât au luat”, a declarat pentru BotoşaniNews, Valentin Buţincu.

2 thoughts on “Contabila şefă şi casiera unei Primării acuzate de furtul a aproape 100.000 de lei

  1. Din cate se stie cele doua nu sunt la prima abatere. Acum ar pune banii inapoi. Nu ca nu stiu cat au luat, asta e clar, scrie pe chitante, au semnatura fiecare. Baiul e ca au impartit cu primarul si acesta nu mai recunoaste. Ar trebui suspendati toti, in frunte cu primarul. Fratilor din 2009 e timp, cumsa nu se stie. Se stie foarte bine, auditul nu a fost chemat de primar, a venit singur, e platit pentru asta din banii primariei. Totdeauna hotul striga hotul.

  2. Mare hotie, astea se petrec in colaborare cu primarul. Elstia de aceste sustrageri de care si el beneficia din 2010. Mirarea mare este de ce tace tribunalul. Doamna PDL-ista se pare ca mai este la conducerea parchetului Dorohoi. Hotia e peste tot in primaria Corlateni, la imas, concesiuni, contracte de inchiriere. De ca nu anuleaza parchetul sau prefectura daca au fost semnalate atatea contracte nelegale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *