Adăpost de animale din comuna Păltiniş distrus într-un incediu

incendiu pompieriUn adăpost de animale din gospodăria unui localnic din comuna Păltiniş a fost distrus, sâmbătă dimineaţă, într-un incendiu. În urma apelului primit  două echipaje din Dorohoi au intervenit, în condiţiile în care Primăria din comună nu a încheiat un contract cu Primăria Darabani pentru a asigura serviciul de intervenţie.

like facebookLa sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta atât în interiorul adăpostului de animale, cât şi la acoperiş, pe o suprafaţă de cca. 200 m.p., cu posibilităţi de propagare la alte două anexe. Pagubele au fost estimate de 25.000 de lei, iar bunurile salvate au fost evaluate la 100.000 de lei. Pompierii spun că focul a izbucnit cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric.

„Intervenţia pentru stingerea incendiului ar fi putut să fie mai promptă dacă Primăria Păltiniş ar fi avut încheiat contract cu Primăria Darabani pentru asigurarea intervenţiei S.V.S.U. din oraş, care are în dotare două autospeciale cu apă şi spumă.Este o obligaţie legală dar, deocamdată, autorităţile din Păltiniş nu au înţeles suficient că au datoria să asigure protecţia comunităţii”, se arată într-un comunicat al IJSU.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *