Un fost lider PDL, condamnat la închisoare, contestă pedeapsa

marian verenciuc
Marian Verenciuc

Un fost lider al organizaţiei de tineret a PDL Botoşani, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare, s-a declarat nemulţumit de decizia judecătorilor Tribunalului Iaşi şi a contestat sentinţa.

like facebookMarian Verenciuc a fost condamnat pentru trafic de persoane, însă a atacat cu apel hotărârea, dosarul fiind înregistrat acum la Curtea de Apel Iaşi.  Alături de acesta, în primă instanţă, a mai fost condamnat şi Sergiu Matei Buga, la patru ani de închisoare cu executare. cei doi au mai fost obligaţi la plata 11.200 de lei reeprezentând cheltuieli judiciare.

Ancheta a inceput la sfarsitul lui 2006 cand, in urma unor plangeri depuse de mai multe tinere din Botosani si Iasi care sustineau ca au fost victimele unei retele de carne vie, Marian Verenciuc a fost arestat de magistratii ieseni sub acuzatia de trafic de persoane.

Eliberat patru luni mai tarziu, fostul lider al OT PD-L Botosani a fost cercetat în stare de libertate, iar la inceputul lui 2011 a fost trimis în judecată împreună cu un complice din Iaşi. Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004 – 2006, Marian Verenciuc si Sergio Matei Buga (24 de ani) ar fi racolat mai multe tinere pe care le invitau în cluburi si discoteci, le plateau consumatia, intretineau relatii sexuale cu acestea, apoi le promiteau locuri de munca in Grecia ca baby-sitter sau ca dama de companie.

Odata ajunse la destinatie, victimele erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras, si obligate sa se prostitueze. Banii pe care tinerele ii primeau de la clienti erau impartiti de cei doi frati, anchetatorii apreciind ca de pe urma exploatarii fetelor, Verenciuc si fratele sau ar fi obtinut peste 76.000 de euro.

One thought on “Un fost lider PDL, condamnat la închisoare, contestă pedeapsa

  1. Asa a facut PDL-ul cu toata populatia din Romania!
    Au scos bani frumosi cu noi!!
    Halal sa le fie, si m-ai au tupeul sa existe!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *