Şeful CJ propune parlamentarilor botoşăneni să intre în grevă dacă Spitalul Judeţean nu primeşte o finanţare mai bună

parlamentari (3)Preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, este de părere că parlamentarii botoşăneni ar trebui să recurgă la grevă pentru ca Spitalul Judeţean, care este înglodat în datorii, să primească o finanţare mai bună în acest an. El spune că parlamentarii pot să facă o declaraţie în grup în Parlament, indiferent de culoare politică, dar şi grevă.

Ei pot în Parlament să  ia poziţie prin declaraţii politice, prin interpelări şi chiar o grevă parlamentară. Trebuie să cerem să se respecte legea. Este o propunere care  este conformă legilor din România„, a spus Ţurcanu.

O altă propunere venită din partea prefectului Costică Macaleţi a fost şi aceea ca o delegaţie de la Botoşani să se deplaseze la Ministerul Sănătăţii, după Paşti.

like facebook

Sensul demersului unei deplasări comune la Bucureşti este acela de a obţine un buget mai mare repartizat de Casa Naţională judeţului, pentru că dacă bugetul va fi repartizat istoric ca şi până acum, nu vom putea avea o finanţare mai bună. Acum doi ani de zile,  la comasare s-a plecat pe o greşeală şi bugetul a fost repartizat istoric, drept pentru care deficitul financiar din sistem se perpetuează„, a completat manageruzl Spitalului Judeţean, Viorel Iliuţă.

Noul contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate va fi semnat cel mai probabil până la sfârşitul lunii mai.

 

One thought on “Şeful CJ propune parlamentarilor botoşăneni să intre în grevă dacă Spitalul Judeţean nu primeşte o finanţare mai bună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *