Om de afaceri condamnat pentru evaziune fiscală cu carne

abator vaciUn om de afaceri din Botoşani a fost condamnat, miercuri, de magistraţii Tribunalului Botoşani la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de afaceri ilegale cu carne. Este vorba de omul de afaceri Vasile Pavel, care , în perioada 2004 – 2007, prin intermediul a trei societati comerciale – Talia SRL, Avicom SRL, Comcarn SRL, a făcut evaziune fiscală în urma ceria bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 3,4 milioane lei.

Acesta a achizitionat  animale pe care le revandut unor abatoare, fara a intocmi sau inregistra documente financiar-contabile, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale.

like facebookTotodata, cel in cauza ar fi achizitionat mai multe bunuri si servicii, fara a mai inregistra in evidenta contabila facturile emise de furnizori. Trimis in judecata pentru evaziune fiscala, Vasile Pavel a fost condamnat, la finele lui mai 2011, de Judecatoria Botosani, la trei ani de inchisoare cu executare si obligat la plata daunelor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dar a facut recurs, iar în 2012 magistratii Curtii de Apel i-au admis actiunea, au casat in totalitate sentinta si au trimis cauza spre rejudecare.

Acum, el a fost condamnat la doi ani de închisopare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani. Vasile Pavel a primit interdicţia de a mai ocupa funcţia de administrator al unei firme.

Partea civilă a cauzei nu a fost încă soluţionată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *