A lăsat o clinică din străinătate pentru Spitalul Judeţean „Mavromati”. Vezi ce medic a ales Botoşaniul!

viorel iliuta radu laurianUn medic chirurg botoşănean a ales să se întoarcă şi să profeseze în ţară, după ce a făcut rezidenţiatul la o clinică din străinătate. Medicul Radu Laurian, şeful Blocului Operator de la Spitalul Judeţean, povesteşte că a plecat să lucreze în străinătate în 2006, când România nu era încă în Uniunea Europeană şi a fost foarte greu să trăiască acolo, aşa că s-a reîntors în ţară şi a ales Spitalul Judeţean „Mavromati”.

Am plecat în perioada rezidenţiatului şi m-am dus acolo pentru formare profesională.  Am plecat în 2006, nu eram încă în UE şi era foarte greu. Am avut un norc că am putut să plec şi m-am întors pentru că trebuia să termin formarea profesională şi am ales să desfăşor profesia de medic în România, unde erau toate condiţiile. Sunt condiţii asemănătoare, mă refer la specialitatea mea, chirurgie generală. Dacă mă întrebaţi de partea financiară, acolo este altă viaţă, dar sunt şi alte prteuri şi alte costuri ale vieţii sociale pe care trebuie să le iei în calcul„, a spus medicul chirurg.

like facebook

Radu Laurian spune că sistemul medical din ţările UE a rămas la fel, însă sistemul din România este în continuă schimbare.

Partea de dotare este superioară, sunt cu un pas înaintea noastră, însă şi sistemul din România este în schimbare„, a menţionat Radu Laurian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *