Drum strategic de 185 milioane euro în judeţul Botoşani. Vezi ce localităţi va străbate!

drum cristinesti- racovatMai multe sectoare de drum judeţean vor fi asfaltate printr-un proiect de 185 milioane euro, a anunţat, miercuri, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu. El spune că fondurile vor fi alocate prin Programul Operaţional Regional pentru drumul strategic judeţean care începe de la Rădăuţi-Prut şi până la ieşirea spre Iaşi. Judeţul Botoşani va veni cu o cofinanţare de 2%. Suma alocată pentru regiunea de Nord-Est este de 1.113 milioane euro.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că drumul strategic va trece prin Rădăuţi- Prut (vama)- Coţuşca-Drăguşeni- Săveni- Vlăsineşti- Hăneşti- Dângeni- Mihălăşeni- Truşeşti- Albeşti- Todireni- Hlipiceni- limită Călăraşi- limită Rediu- Lunca- Suliţa- Blândeşti şi Talpa.

like facebook

 „Acesta va fi noul drum strategic care va fi finanţat prin Programul Operaţional Regional. S-a prins în POR că vor fi finanţate cu prioritate drumurile strategice, care să lege drumuri naţionale, să facem legătura cu alte judeţe. În septembrie se depun proiectele. Îl vom realiza pe tronsoane. Asta a fost condiţia şi înţelegerea: să fie un drum strategic pentru a primi finanţarea şi să ne legăm de un drum european”, a precizat Ţurcanu. 

Potrivit preşedintelui CJ, acele porţinuri de drum care au fost deja modernizate vor fi sărite de la asfaltare, cum ar fi Săveni-Vlăsineşti, de exemplu.

One thought on “Drum strategic de 185 milioane euro în judeţul Botoşani. Vezi ce localităţi va străbate!

  1. Drum strategic era daca lua finantare pentru Botosani-Tg. Frumos – asta este un drum ce ar aduce cu adevarat investitii in judet.
    Asa, ca a luat finantare pe un drum care nu ajuta pe nimeni dar are calitatea ca trece prin comuna tovarasului (Sulita), nu e nici o scofala. Curat strategic, monser.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *