Reprezentanţii patronatelor din Botoşani cer reducerea fiscalităţii şi critică taxele noi introduse de la începutul anului

sindicate patronat costica macaletiOamenii de afaceri botoşăneni cer reducerea fiscalităţii, infrastructură mai bună şi mai puţine taxe. Reprezentanţii sectorului patronal din Botoşani au prezentat, marţi, prefectului Costică Macaleţi dificultăţile cu care se confruntă. Liderul Patronatului Naţional Român, filiala Botoşani, Eugen Achihaei, a propus reintroducerea şomajului tehnic, întrucât, spune el, „se prelungeşte perioada de inactivitate a lucrărilor de construcţii şi nu numai”. Un alt reprezentant al patronatelor a vorbit despre reducerea fiscalităţii.

Nu se pune problema scăderii la jumătate a TVA-ului, dar măcar un mic semnal în acest sens„.

La rândul său, Liviu Rădăşanu, preşedintele Patronatului Român, filiala Botoşani, a criticat taxele puse peste noapte de guvernanţi.

like facebook

 Nu vreau să fac politică, să spunem că un partid spune sau nu, dar sunt 35 de noi taxe în România de la începutul anului şi nimeni nu spune nimic. Sper să nu ajungem vreodată să-l plângem pe Boc. Taxa pe lux e binevenită pentru că nu sunt bani la buget, dar în situaţia în care o creştere suplimentară a accizei la combustibil nu afectează pe nimeni, din punctul nostru de vedere, al Patronatului Român, ne afectează direct. Se creşte excesiv impozitarea si taxarea„, a spus Rădăşanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *