Terenurile Armatei au fost preluate. Constructia primelor locuinte pentru tineri incepe anul viitor

armataMunicipalitatea a preluat, marti, cele 47 de hectare de teren de la Armata, iar primarul Ovidiu Portariuc promite ca vor fi realizate primele 200 de locuinte ieftine pentru tineri, incepand cu anul viitor. Asta inseamna 15% din locuintele promise tinerilor. Edilul municipiului sustine ca speranta sta in atragerea unei finanatari din partea Guvernului, aceasta fiind singura varianta, spune el, in contextul financiar actual tinand cont ca resursele bugetare locale sunt antrenate in proiecte majore. Pentru constructia celor 200 de locuinte care vor fi realizate intr-o prima etapa sunt necesare intre 5-7 milioane euro.

In acest an au demarat achizitiile pentru studiile geotehnice, studiile topografice si dupa ce vom avea aceste studii va urba Planul Urbanistic Zonal, dupa care vom trece la proiectarea utilitatilor. Este un an de pregatire, urmand ca in 2015 sa putem incepe lucrarile„, a spus Portariuc.

like facebook

Edilul municipiului nu a putut estima cand vor fi gata primele 200 de locuinte. 50% din totalul locuintelor vor fi date salariatilor din Ministerul Apararii Nationale. Cartierul de locuinte se va intinde pe 25 de hectare de teren.

Este vorba de prietenii nostri, fratii nostri, parintii nostri, oameni care lucreaza in Armata si care sunt botosaneni. Nu sunt veniti din alta parte. Ceea ce se face acolo inseamna infrastructura rutiera, locuri de joaca pentru copii, utilitati publice, gradinita si alte lucrari”, a adaugat primarul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *