Viceprimarii vor primi atributii, in continuare, de la primar. Hotararea adoptata de consilierii PNL si PDL, declarata ilegala

ovidiu portariuc, primarul BotosaniuluiHotararea de Consiliu Local privind  Regulamentul de organizare si functionare al aparatului de specialiate a primarului municipiului Botosani a fost declarata ilegala de Institutia Prefectului. Potrivit primarului Ovidiu Portariuc, Hotararea 100 a fost adoptata de CL in 28 martie, cu amendamentele propuse de viceprimarul liberal Catalina Lupascu, prin care s-a stabilit ca primarul sa nu mai delege atributii dupa bunul plac. Potrivit adresei primite de la Institutia Prefectului, patru puncte din Legea administratiei au fost incalcate.

Alianta Raului la Botosani a primit prima lovitura din partea legii. Prima lor actiune a fost un esec pentru ca au incalcat legea. Li s-a atras atentia in sedinta de Consiliu Local ca sunt pe cale sa incalce Legea fundamentala a administratiei publice locale, Legea 215, si ma mira faptul ca presedintintele de sedinta, consilieri cu experienta de opt ani, de 12 ani in administratie nu si-au dat seama ca incalca legea. Potrivit legislatiei in vigoare, delegarea atributiilor catre viceprimari este de competenta exclusiva a primarului. Tot acest scenariu prin care cei din Alianta Raului au incercat aceasta izolare cade. Se cere revocarea hotararii, in caz contrar va fi atacata in contencios administrativ„, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

like facebook

Edilul municipiului a cerut pe aceasta cale consilierilor PNL si PDL sa se concentreze pe lucruri constructive si nu pe „modul cum pot sabota sau izola primarul”.

Portariu sustine ca in urmatoare sedinta de CL se va revoca Hotararea 100 din 28 martie si va ramane in vigoare vechea hotarare de CL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *