Proiect educativ derulat de Şcoala 7 Botoşani şi Muzeul de etnografie

etnografieSecția de Etnografie și Artă Plastică a Muzeului Județean Botoșani  desfășoară, în colaborare cu Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, proiectul educativ intitulat ”Chemarea primăverii”, a cărui etapă principală va avea loc pe 28 martie 2014, la Muzeul de Etnografie.

like facebook

Primăvara, anotimp al renașterii , al reînvierii naturii,  așteptată cu nerăbdare de fiecare dintre noi, vine odată cu ”Mărțișorul”, cu ”Babele” și ”Moșii”. Deși prima lună a anotimpului se dovedește a fi destul de capricioasă, momentul  echinocțiului de primăvară, anul acesta produs pe 20 martie, marchează începutul primăverii astronomice. Este vremea când, în lumea satului, începe anul agrar și, mai apoi,  anul  pastoral, perioadă de manifestări autentice de credinţe populare ce şi-au pus pecetea peste ritmurile vieţii omeneşti.

Ne propunem, prin acest proiect, să aducem mai aproape de cei mici  simboluri, semnificații și  tradiții legate de această perioadă a anului, pentru a sublinia interdependența, evidentă cândva, dintre om și natură, dintre om și Univers.

Sursa: comunicat presa

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *