Comisia de evaluare a CJ a stabilit cât valorează clădirea în care a funcţionat Muzeul de etnografie

muzeu etnografie botosaniClădirea în care a funcţionat Muzeul de Etnografie, de pe strada Unirii, ar putea să rămână, în continuare, în paragină. Proprietarul  a făcut o ofertă autorităţilor judeţene prin care solicită 350.000 de euro pentru imobilul situat în zona centrală şi 2.000 de metri pătraţi de teren, însă, comisia de evaluare numită de Consiliul Judeţean, spune că imobilul valorează puţin peste 100.000 euro. Proprietarul nu este dispus să cedeze din preţ.

like facebook

Sunt diferenţe mari. Ei cer peste 300.000 euro, comisia de evaluare şi expertul spun că ea valorează la puţin peste 100.000 euro. Diferenţele sunt foarte mari. Acea clădire, dacă proprietarul nu va înţelege să accepte un preţ corect, va sta şi se va autodemola probabil. Nu o cumpără nimeni, iar dacă te împingi mai tare în ea, se duce la vale„, a declarat Gheorghe Sorescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Autorităţile judeţene vor să achiziţioneze imobilul şi să îl includă într-un proiect de restaurare cofinanţat cu fonduri europene. În cazul în care proprietarul va accepta preţul stabilit de comisie, tranzacţia se va efectua anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *