Sechestru pe averea firmei acuzată de evaziune de 14 milioane de lei. Vezi detalii!

abator Roma carne de porcAutorităţile statului au instituit sechestru asiguratoriu pe toate bunurile firmei implicată în evaziunea fiscală cu carne de 14 milioane de lei descoperită recent de Direcţia Generală Antifraudă.

Inspectorii antifraudă au instituit sechestru pe stocul de marfă de peste 20 milioane de lei pe care firma Dadycom, dar şi pe maşinile şi proprietăţile imobiliare pe care aceasta le deţine.

Măsura a fost luată după ce Inspectorii Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală au descoperit că firma Dadycom, care abatoriza bovine în abatorul din Răchiţi închiriat de la Emanuel Com.

În urma unor controale desfăşurate de la începutul acestui an s-a descoperit că firma în cauză a scris în evidenţa contabilă achiziţii de carne de vită şi carcase în valoare totală de 45 milioane de lei, pe care le-ar fi realizat în cursul anului 2013 de la 43 de societăţi comerciale din şapte judeţe. Dintre acestea, 14 firme aveau comportament tip “fantomă” (nu funcţionează la sediul social declarat şi au încălcat obligativitatea legală a depunerii declaraţiilor fiscale), iar restul de 15 închideau cercul şi achiziţionau produsele din carne de la aceleaşi firme “fantomă”.

like facebookÎn urma acestor tranzacţii a cauzat un prejudiciu total de 14 milioane de lei, reprezentând taxă pe valoare adăugată (8 mililoane lei) şi impozit pe profit (6 milioane lei).

Realizând trasabilitatea produselor, începând de la animalele vii, care erau achiziţionate de fapt de la persoane fizice din târguri de vite, şi terminând cu produsele procesate (piei, organe interne şi carcase), s-a tras concluzia că scopul simulării lanţului de aprovizionare al firmei din Răchiţi era de a frauda bugetul de stat prin înregistrarea TVA deductibile nereale, majorarea nejustificată a cheltuielilor deductibile şi diminuarea bazei impozabile.

Firma Dadycom, specializată în fabricarea produselor de carne, nu figurează în baza de date a Ministerului de Finanţe ca având bilanţul contabil depus în 2012. Ultimul bilanţ depus a fost pe 2011, firma înregistrând o cifră de afaceri de 24.518.210 lei, un profit 79.174 lei, cu un număr de 35 de angajaţi.

Societatea este controlată de omul de afaceri Ştefan Tipu şi are şi un punct de procesare a produselor din carne în incubatorul de afaceri.

Evaziune uriaşă descoperită la un abator din Răchiţi

2 thoughts on “Sechestru pe averea firmei acuzată de evaziune de 14 milioane de lei. Vezi detalii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *