ANAF impută peste un milion de euro celui mai mare constructor din Botoşani

santier constructiiCea mai mare firmă de construcţii din Botoşani a primit o lovitură grea din partea inspectorilor fiscali. Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au stabilit, în urma unui control efectuat în cursul anului trecut, că Victor Construct SRL a dedus, nelegal, cheltuieli cu diurna de 5.181.000 lei.

Controlul a fost efectuat de Administraţia Marilor Contribuabili din cadrul ANAF, în condiţiile în care societatea Victor Construct este încadrată în categoria marilor contribuabili şi lucrează direct cu finanţiştii din Bucureşti.

like facebookPractic, toate ordinele de deplasare care justificau plecarea angajaţilor în ţară, au fost anulate, pe motiv că nu a fost respectate normele în domeniu.  Reprezentanţii societăţii au completat şi depus un alt tip de formular, iar finanţiştii au decis mărirea sumei de impozitat. Astfel, a rezultat că societatea datorează un impozit de 829.281 de lei la care s-au mai adăugat dobânzi de 477.807 de lei şi 124.366 de lei penalităţi. În total firma trebuie să dea bugetul statului 1.431.281 de lei.

victor mihalachiReprezentanţii societăţii au contestat raportul Fiscului la Curtea de Apel Suceava menţionând că finanţiştii nu au ţinut cont de alte documente doveditoare, care au stat la baza deplasărilor în ţară.

Apărătorii firmei susţin că, având în vedere şantierele deschise în mai multe judeţe ale ţării, sunt normale aceste deplasări ale angajaţilor. Mai mult decât atât, s-a invocat în acţiune că legea permite adaptarea formularelor în funcţie de necesităţi.

” Organul fiscal nu a luat în considerare alte acte doveditoare. Ordinul de deplasare nu este singurul document justificativ”, se arată în contestaţia depusă.

One thought on “ANAF impută peste un milion de euro celui mai mare constructor din Botoşani

  1. DAR DE CE PATRONII CU ANGAJATI DIN BOTOSANI TREBUIE SA TRIMITA BANII DIRECT LA CAPITALA ??? ORASUL SI FINANTELE NOASTRE NU AU NEVOIE DE BANI ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *