Ţurcanu despre scandalul de la Maternitate: Este o pată neagră pe sistemul sanitar din Botoşani

florin turcanu la birou in CJ BotosaniPresedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, asteapta clarificarea lucrurilor la Sectia de Obstetrica si Ginecologie a Spitalului Judetean, in urma scandalului provocat de medicul Eugen Prăjinaru. Turcanu a reactionat in urma declaratiilor publice ale lui Prajinaru si a cerut conducerii Spitalului Judetean o ancheta. El sustine ca acuzatiile aduse de medicul botosanean cu privire la activitatea asistentelor din unitate sunt destul de grave.

Si mi se pare mai grav de atat ca un medic a facut aceste sesizari dupa o perioada lunga de complicitate. Atata timp cat cunosti ca se incalca niste reguli, nu sunt medic, dar in calitate de parinte, cand vad ca un copil a fost vaccinat de doua ori din greseala, ca nu stiu ce s-a facut, totusi este o pata neagra pe sistemul de sanatate publica din Botosani. La Maternitate se duc parinti care isi doresc o familie si cand iti aduci aminte ca un medic a facut niste afirmatii foarte dure… Daca sunt adevarate, avem o problema cu sistemul, iar daca nu sunt adevarate are o problema acest domn doctor care trebuie sa clarifice lucrurile in spatiul public, asa cum le-a aruncat in spatiul public. Daca este un medic care isi iubeste meseria, la prima greseala tipa tare„, a spus Florin Turcanu.

like facebookEl a cerut reprezentantilor spitalului sa ia toate masurile care se impun, iar clarificarea situatie sa fie facuta tot in spatiul public. Turcanu este convins ca daca problemele semnalate nu vor fi clarificate, sistemul de sanatate din Botosani va avea de suferit, iar mamele nu vor mai avea incredere sa nasca la Maternitatea Botosani.

Vă reamintim că medicul Eugen Prăjinaru a declarat, vineri, că în unităţile medicale din Botoşani există asistente care “nu discern într-o situaţie gravă şi una normală” sau care “vaccinează de două ori acelaşi copil, cu acelaşi vaccin”.

2 thoughts on “Ţurcanu despre scandalul de la Maternitate: Este o pată neagră pe sistemul sanitar din Botoşani

  1. Acuzatia dura de COMPLICITATE este o presupunere care este nepermisa din partea unor manageri (in speta, cel de judet). NU SUNT PERMISE NICIODATA PRESUPUNERI in legatura cu o anume situatie.Exista un MANAGEMENT DE TRATARE A CONFLICTELOR!
    Sigur acest medic a adus la cunostinta diversele probleme in cadrul rapoartelor medicale zilnice. Si atunci unde e complicitatea? Atentie la declaratii, total incorect a emite judecati de valoare prin exprimarea unor termeni preluati de ici de colo, fara argumente clare si sigure!

  2. [Marked as spam by Antispam Bee | Spam reason: Server IP]
    acest medic nu participa la rapoaartele medicale zilnice!!!!! nici macar nu respecta programul de activitate… asta spune multe1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *