Clase de gimnaziu solicitate de un liceu din municipiu. Vezi care!

Grup Scolar Alexandru cel BunUn liceu din municipiul Botoşani a solicitat prinderea în planul de şcolarizare de anul viitor a unor clase de gimnaziu. Este vorba de Liceul „Alexandru cel Bun”, fostul Liceu Textil. Conducerea unităţii de învăţământ a cerut înfiinţarea de clase V-VIII în cadrul liceului, motivând că astfel unitatea ar deservi populaţia şcolară din zona industrială. Solicitarea a fost respinsă de Consiliul de administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

like facebook

Nu s-a aprobat, pentru că este liceu şi trebuie să-şi păstreze profilul . Ar fi normal ca gimnaziul să fie în şcoli generale şi nu în licee„, a spus Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ.

Ideea înfiinţării de clase gimnaziale la Liceul „Alexandru cel Bun” a pornit de la nerealizarea planului de şcolarizare. Practic, în ultimii ani, unitatea nu a reuşit să-şi realizeze în totalitate clasele de liceu.

 

 

5 thoughts on “Clase de gimnaziu solicitate de un liceu din municipiu. Vezi care!

  1. Dar sunt licee in judet care au clase gimnaziale, desi sunt gard in gard cu scoli V-VIII. De ce nu s-ar putea si aici?

  2. Domnule purtator de cuvant al ISJ, sa intelegem ca acest liceu e singurul care a propus clase de a V-a?
    Daca nu, cum explicati aprobarea claselor a V-a la alte licee din judet?

  3. Domnule Axinte,
    Sunteti cel mai slab lider de sindicat pe care l-au avut vreodata profesorii din Botosani. Habar nu aveti ce spuneti! Pentru neaprobarea propunerii de infiintare a unei clase de a V-a, Consiliul de administratie al ISJ Botosani trebuie sa ofere o explicatie. Dumneavoastra, in calitate de reprezentant al cadrelor didactice, trebuie sa sustineti aceasta idee. Mai ales ca aici au mai fost clase de gimnaziu in anii trecuti.
    Era in beneficiul elevilor din zona industriala! Aveau o scoala mai aproape de ei!

  4. Doamna Josefine m-a facut sa inteleg. De casta si oile mele se tot cearta toata ziua: or fi unele pesediste si altele peneliste. Noroc de berbecii mei care sunt uneperisti si cainii pedelisti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *