Şoferii din Botoşani, sfătuiţi să nu plece la drum în zonele afectate de ninsori

politie rutiera iarna (4)Poliţiştii rutieri din Botoşani recomandă şoferilor să evite deplasarea în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile. Dacă totuşi nu puteţi amâna călătoria din motive de maximă necesitate, asiguraţi-vă că aveţi suficient combustibil în rezervor, astfel încât, în cazul unor blocaje, să nu suferiţi din cauza frigului şi, totodată, să puteţi continua drumul după deblocare.

Informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo şi echipaţi-vă maşina corespunzător!

Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

like facebookDe asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.
Pentru a evita riscul înzăpezirii pe câmp, nu continuați deplasarea și alegeți să vă retrageți în localităţi, acolo unde puteţi găsi adăpost!

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic!

Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor!

Poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, în condiţii de vreme nefavorabilă!

În condiţiile unui trafic aglomerat, ninsoarea poate determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile.

Nu uitaţi că  în în condiţii de viscol şi ninsoare abundentă, distanţele sunt mai greu de apreciat.

De aceea, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă!

În situaţia în care rămâneţi în pană pe un sector de drum înzăpezit, încercaţi să scoateţi autovehiculul cât mai în afara părţii carosabile, pentru a nu bloca intervenţia utilajelor de deszăpezire şi aprindeţi lămpile de poziţie şi de avarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *