Restaurantul Helen`s Place a lansat un nou meniu

mancare helen s place 7Resturantul Helen’s Place, aflat în Centul vechi al Botoșaniului, a organizat în weekend, lansarea noului meniu, eveniment patronat de doi „grei” în domeniul gastronomiei, Adrian Hădean și Ciprian Tătaru.

La eveniment au luat parte, pe baza unor invitaţii, 40 de clienţi ai restaurantului.

Clienţii au mâncat din cinci farfurii, începând de la un antreu rece format din tartină cu zacuscă de caras, tartină cu zacuscă de ciuperci de pădure, tartină cu cremă de brânză şi plăcintă cu brânză.

A urmat o cremă de dovleac cu cremă de ricotta, spumă de lapte şi praf de cafea.  Meniul a fost completat de un muşchi de porc marinat, făcut pe grătar, cu garnitură de zucchini marinat.

Coastele de porc a fost considerat felul vedetă. „Alese cu grijă pentru a nu avea prea multă grăsime, ținute o săptămână în saramură aromată, zvântate în fum rece altă săptămână apoi coapte încetișor și aromate cu un sos minunat, strecurat și redus bine”, a explicat Adrian Hădean.

În final invitaţii s-au delectat cu un tort cu trei creme de ciocolată şi sos din fructe de pădure.

După evenimentul maestrul bucătar Adrian Hădău a publicat pe blogul personal impresiile din Botoşani. Vezi aici comentariul integral!

„Am început să lucrez pentru Helen’s Place încă din iarna trecută. Am fost de mai multe ori la Botoșani în timpul acesta. Am reușit să aducem la Helen’s Place un număr de 40 de oameni care să guste lucruri din meniu, nu invențiile mele sau fanteziile colegului Tătaru, pe care l-am luat de lângă familie în zilele lui libere și l-am dus la Botoșani să rămână prost (e un fel de a spune, lipsit de eleganță dar necesar pentru a fi cât mai elocvent), vorba tabliodelor, când dă de coastele de la Helen’s Place ori de borșul de văcuță gătit temeinic. Tătaru, care-i cel mai “tras cu cheița” om pe care-l cunosc, în ceea ce privește bucătăria (curățenie, igienă, respectarea rețetelor), s-a recunoscut învins, adică a găsit pe cineva mai ceva decât el, în persoana doamnei care conduce localul”, a scris Adrian Hădău.

mancare helen s place 9mancare helen s place 6mancare helen s place 5mancare helen s place 4mancare helen s place 8

 

 

 

 

One thought on “Restaurantul Helen`s Place a lansat un nou meniu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *