Administrator de drum dat în judecată pentru o groapă

gropi in asfaltAdministratorii unui drum au fost acţionaţi în instanţă de o societate de asigurări după ce, din cauza unei gropi, un şofer şi-a stricat maşina. Procesul a fost deschis la Judecătoria Botoşani de compania Omniasig, împotriva Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi, Consiliului Judeţean Botoşani şi Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Botoşani, cele trei instituţii fiind chemate în  judecată pentru a plăti 1.000 de lei ca urmare a pagubelor produse.

Incidentul a avut loc în 2009, când Corneliu Gafton se afla la volanul unui Hyundai Accent şi mergea pe drumul naţional 29 D, Botoşani- Truşeşti. La ieşirea din localitatea Gorbăneşti, a dat peste o groapă, autoturismul fiind avariat. După ce s-a dus la reprezentanţa mărcii din Iaşi, şoferul a aflat că mai multe piese ale maşinii sale au fost avariate, lucrările de service ajungând la aproape 1.000 de lei.,  Cheltuielile au fost decontate de societatea de asigurări Omniasig.

După trei ani, societatea a deschis acţiunea în instanţă. Reprezentanţii Consiliului Judeţean, susţin că ei au fost chemaţi eronat în proces, având în vedere că Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri nu administrează drumurile naţionale.

Cu toate acestea, magistraţii au dispus între timp o expertiză pentru a stabili exact cauzele producerii evenimentului rutier.

One thought on “Administrator de drum dat în judecată pentru o groapă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *