Fostul şef al Institutului Geologic Român a mutat o staţie de observare în curtea soacrei din Botoşani

Stefan_Marincea_3697bc2447Fostul şef al Institutului Geologic Român, Ştefan Marincea, a mutat o staţie de observare geomagnetică în curtea soacrei sale, după care l-a angajat în respectiva unitate şi pe cumnatul său. Marincea a fost demis miercuri.

În urma unor controale efectuate la Institutul Geologic Român (IGR), inspectorii au depistat faptul că instituţia condusă de către Ştefan Marincea a încheiat, pe 27 august 2008, contractul de comodat nr. 949 cu Lucia Dumitraş, nimeni alta decât soacra fostului director al IGR. Documentul viza transferarea Staţiei de Observare Geomagnetică din satul Dreptu, judeţul Neamţ, în localitatea Miorcani, judeţul Botoşani, localitatea de baştină a mamei soţiei directorului IGR şi a fost încheiat pentru o perioadă de cinci ani.

În raportul de control, inspectorii au reţinut faptul că noul amplasament nu a fost aprobat prin ordin de ministru, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. În staţia de observare din curtea soacrei, Ştefan Marincea l-a angajat şi pe cumnatul său, Claudiu Dumitraş.

Sursa EVZ.ro

 

 

 

One thought on “Fostul şef al Institutului Geologic Român a mutat o staţie de observare în curtea soacrei din Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *