Un fost director al Fiscului provoacă scandal în Zona Metropolitană

vot zona metropolitanaExecutivul Primăriei a încercat  înlocuirea cenzorului de la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană chiar dacă acesta nici nu şi-a început activitatea. Cenzorul desemnat iniţial pentru asociaţie era Gheorghe Ciubotaru, însă Primarul Ovidiu Portariuc a menţionat că din motive ce ţin de strategie economică precum şi de transparenţă, îl propune pe Gheorghe Maga, fost director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice.

Propunerea a dus la replici dure în cadrul şedinţei, între consilierii locali care face parte din Consiliul de Administraţie al Asociaţiei.

Consilierul PDL, Florin Ghiorghiţă a menţionat că decizia de înlocuire este una pur politică, iar opinia sa a fost susţinută şi de viceprimarul Cătălina Lupaşcu, ce a cerut mai multe argumente pentru această schimbare.

„Respect activitatea domnului Maga, dar şi a lui Gheorghe Ciubotaru. Mi se pare că este o chestie de a pune nişte oameni pe care îi vrem”, a spus Florin Ghiorghiţă.

 

În replică primarul Ovidiu Portariuc, a menţionat că nemulţimirile consilierilor pot fi exprimate prin vot. Votarea a însemnat o bâlbâială în cadrul şedinţei, nefiind stabilite toate personale care erau prezente şi care aveau drept de vot în cadrul Consiliului de Administraţie al Asociaţiei.

În cele din urmă înlocuirea actualului cenzor  şi numirea unuia nou a fost amânată la o nouă şedinţă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *